ČD 226/2023   PONDĚLÍ 14. SRPNA 2023


Nové video Českotřebovského deníku::
Skuhrovský nohejbal 2023 s novým zázemím sportovního areálu

O potřebě vybudovat nové zázemí sportovního areálu ve Skuhrově se mluvilo delší dobu. V Loňském roce 2022 se začaly plány měnit ve skutečnost.  Současně to znamenalo větší akce odvolat, na hřišti vzniklo staveniště. Na nově vybudované rovné dlážděné ploše byla smontována vybavená dřevostavba, která zcela změnila podmínky pro letní volnočasové aktivity v obci. Skuhrov se tak vyrovnal ostatním připojeným částem města a možná je i předčil.
Součástí slavnostního otevření byl 12. srpna tradiční nohejbalový turnaj, podobně jako  v předchozích letech. Mezi osmi startujícími družstvy byly týmy ze Skuhrova, ze Třebové, Lanškrouna a z Knapovce. Soutěž začala dopoledne po deváté hodině   zápasy ve vylosovaných skupinách, odpoledne byly na pořadu vyřazovací boje v systému play of. Hrály se také zápasy o umístění
Před semifinálovými zápasy byla přestávka věnovaná oficiálnímu otevření nového sportovního zázemí ve Skuhrově. Vše bylo  se v režii osadního výboru a díky tomu, že se slavnost konala uprostřed sportovního zápolení, tak měla spíše neformální charakter.  Žádná páska se nestříhala, zato přípitek se vynechat nemohl.
Realizovaná investice z rozpočtu města byla všemi sportovci, ale i jejich rodinami a dalšími přítomnými oceňována, přípitek byl tedy nejen na zdraví, ale i na další rozvoj obce….
Na skuhrovském „dolním“ hřišti panovala dobrá nálada a příjemná atmosféra. Nové zařízení nebude sloužit jen sportovcům, pomůže dále zlepšit i úroveň společenského života v obci - počítá se i s akcemi pro děti. Ve Skuhrově mají velkou tradici.
Nové zázemí je velmi dobře vybavené, září novotou a hlavně bude dobře využité. Nadšení spojené s novým vybavením hřiště je ve Skuhrově opravdu velké. Nová investice bude městem předána formou výpůjčky místnímu sboru dobrovolných hasičů. To bude zárukou, že bude o všechno dobře pečováno.
Po přestávce pak pokračovaly sportovní boje – hrálo se nejen semifinále a finále, ale také další zápasy o pořadí.  Turnaj byl současně setkáním kamarádů, vše probíhalo ve stylu fair play. Vítězem se stal lanškrounský tým Morgen. Pořadí ostatních uvádíme v tabulce. Pořadatelé si připrali do análů další úspěšný ročník, jistě nebude poslední.
Pořadí v turnaji: MORGEN, LanškrounHASR, Česká Třebová Snadná kořist, Česká Třebová Lachoutáři "A", Česká Třebová  ŽAKO, HCÉČKA, Skuhrov,  INDUSTRIES, Skuhrov, Lachoutáři "B", Česká Třebová, BABYKA, Knapovec

Českotřebovák Jan Gregor v juniorské reprentaci biatlonistů 

UŽ PODRUHÉ V JAKUSZYCÍCH.
ČEŠTÍ JUNIOŘI SE SEZNAMUJÍ S NOVÝM POLSKÝM AREÁLEM V KRKONOŠÍCH
V plné přípravě jsou vedle děvčat také čeští junioři. V těchto dnech polykají tréninkové dávky v polských Jakuszycích. Nový areál bude v zimě dějištěm Otevřeného mistrovství Evropy juniorů.
KOMPLEXNÍ SLUŽBY
„Chceme si zjistit, jaký je příjezd na střelnici, jak se zde chová vítr, jaké jsou tu tratě,“ říká trenér juniorského výběru Jan Burian. „Areál je zde velkorysý včetně atletické dráhy, fotbalového stadionu s umělým povrchem, hotelem. Máme zde vše, co potřebujeme.“ Jakuszyce leží na česko-polském pomezí, necelých pět kilometrů od Harrachova.    
DEVĚT STATEČNÝCH
V přípravě je celkem devět nadějných sportovců. Jádro tvoří dva junioři z uplynulé sezóny. Vicemistr Evropy Petr Hák a účastník MSJ 2023 Jan Gregor. Tuto dvojici doplňuje kvartet talentů David Eliáš, Ferdinand Jansa, Vladimír Kocmánek a Daniel Malušek, který se s týmem připravuje už od loňska. Tuto základní šestici pak prohánějí sportovci v režimu „sledování“, a to: Jiří Blaha, Matyáš Martan a Ondřej Jiránek.  Celý článek z webu www. biatlon.cz najdete ZDE


Novinka v DDM Kamarád:
Muzikoterapie s léčebnými hudebními nástroji

Seznámení, praktické vyzkoušení a rozeznění všech nástrojů na vlastním těle. Bubny, téměř metrový gong a tibetské mísy.
Čtvrtek  7. 9. 2023 15.30 – 16.30 pro děti a rodiče
150 Kč
Čtvrtek  7. 9. 2023 17.00 – 18.30 pro dospělé
250 Kč
S sebou: karimatku, deku, polštářek, přezůvky, pohodlné oblečení
Přihlásit je možné pouze elektronicky na ddmkamarad.eu (přihlašování na akce) od 1. 8. 2023 do 4. 9. 2023. Do 4. 9. je nutné uhradit platbu. Muzikoterapií vás provede Kateřina Rouse

Bazar dětského oblečení

dětského a kojeneckého oblečení, oblečení pro „teenagery“, autosedaček, hraček, postýlek a dalších věcí pro děti
 
Příjem zboží:             pondělí           18. 9. 2023       9:00 – 11:00              13:00 – 17:00
Prodej zboží:             úterý               19. 9. 2023      9:00 – 11:00              15:00 – 17:00
Výdej zboží:              středa             20. 9. 2023      15:00 – 16:00
Nutné vyzvednout – 20. 9. 2023 v určeném čase. V případě nevyzvednutí propadají věci charitě!!!
!!! Oblečení je možné označit dopředu !!!  Seznam a informace k označení oblečení bude na našich stránkách v sloupečku „naše akce” pod letáčkem Bazaru, v aktualitách nebo k vyzvednutí v kanceláři.

Poplatek za příjem zboží
0 - 30   ks              50 Kč     31 - 60   ks        100 Kč     61 - 100 ks        160 Kč   101 - 150 ks        220 Kč
151 - 200 ks        280 Kč  201 a více           350 Kč    kočárek                20 Kč   sedačka                20 Kč postýlka  20 Kč


ČD 226/2023   PONDĚLÍ. 14. SRPNA 2023