Příloha Českotřebovského deníku 

                                               Memoriál Marty Martinkové - gymnastický dvojboj

Vydařený závod v gymnastickém dvojboji pro gymnastky od nejmladších kategoriích zaplnil tělocvičnu ZŠ Nádražní. Na ploše  bylo připraveno nářadí - kladina  nízká, pro starší kategorii také vysoká, hrazda, lavička, šplh. Ochozy zaplněné rodinnými příslušníky, praktiky plné. S úderem půl desáté začalo slavnostní zahájení. Za město přivítala mladé závodnice místostarostka Zuzana Nejedlá.  Byly představeny rozhodčí pro jednotlivé disciplíny a začalo se podle vyhlášeného časového rozvrhu.
Marta Martínková si za svůj celoživotní přínos pro gymnastiku v České Třebové zaslouží ocenit.  Gymnastika dává základy pro řadu dalších sportů a její rozvoj je tedy velmi žádoucí. Proto je třeba všem, kteří se o rozvoj gymnastiky v České Třebové zasloužili i pro pořadatele závodu, kterým je oddíl sportovní gymnastiky Školního sportovního klubu, vyslovit velké uznání.  Uvedu zatím  nějaké fotografie ze závodu,
Další oficiální fotodokumentaci  a výsledky najdete ZDE a 17 minutové video ze závodu dokumentující  sympatickou atmosféru  při sobotních závodech je na tomto odkazu.  (mm)